E2a

Hoe te extruderen klei

Een van de essentiële thuiswerk vaardigheden wordt extruderen klei

Een van de essentiële thuiswerk vaardigheden wordt extruderen klei. Dit is van essentieel belang bij het creëren van ontwerpen voor uw tuin, of voor bijna alles klei-gerelateerd. Om te beginnen leren extruderen klei gewoon, moet u een voorraad klei hand, evenals een klei extruder.
Deze tools worden vooral gebruikt voor clayworking, en zijn het meest nuttig zijn in het creëren van consistente en gecontroleerde linten en stromen van klei die kan variëren naar gelang de lengte die u nodig hebt. Er zijn uiteraard grote variëteiten van commercieel beschikbare klei extruders, elk voor een onbeperkt aantal mogelijke vormen en maten. U kunt eenvoudig op te slaan een paar dollar en maak je eigen klei extruder met materialen die je kunt vinden in huis. Dit is een doe het zelf-project van recyclebare materialen die u kunt aanpassen aan uw eigen behoeften.

  • Begin met een gebruikte plastic fles en de dop. Elke PET-fles zal doen, maar het heeft de voorkeur voor u om te doorzichtig plastic flessen te gebruiken, zodat u in staat zullen zijn om de klei te zien eronder. Je moet zowel de fles en de dop grondig wassen. Het beste doen afzonderlijk, met bijzondere aandacht voor zowel de draden van de fles en dop, en de binnenoppervlakken. Zorg ervoor dat er achteraf geen resterende resten van zeep.
  • De bovenkant van de fles moeten worden verwijderd - dit kan eenvoudig worden gedaan met een mes, of een cutting edge die kan je gecontroleerd en schoon gesneden randen. Bij het afsnijden van de top van de fles, het beste zijn enkele centimeters boven de hals van de fles.
  • U moet de kunststof bekleding van uw dop (indien aanwezig) te verwijderen. Als u niet zeker bent van wat het is, het verwijst naar de semi-opaque schijf die is gelegen aan de onderkant van de bovenkant van de dop. Dit kan enkele pogingen voordat deze is voltooid met succes - te beginnen met behulp van dunne metalen gereedschap (zoals uw handige schroevendraaier of moer pick) om de kap uit wig. Als het vastgelijmd, moet u het op te rapen uit met naald-nosed tang.
  • De volgende stap is het creëren van het gat waardoor je klei te extruderen. Begin met het tekenen van een gewenste vorm op de bovenkant van de dop van de fles met een permanent marker. Dit zal de opening waardoor je klei extruderen zijn. U kunt in staat zijn uit te snijden het gat met een voldoende scherp mes. Strijk de randen, en je moet voorkomen dat rafelige randen en tranen. Bevestig het dop van de fles om het bovenste deel dat u afgesneden en schroef het stevig vast, waardoor het lucht-en waterdicht.
  • Zodra u uw extruder, het gebruiken om een verscheidenheid van vormen en ontwerpen voor uw home projecten te creëren, en andere doe-het-zelf ideeën die je kan beginnen te hebben. Vergeet niet, kunt u gemakkelijk de vorm van je klei stroken door het veranderen van de te wijzigen vorm van cap uw extruder.

Hoe te extruderen klei. Begin met een gebruikte plastic fles en de dop.
Hoe te extruderen klei. Begin met een gebruikte plastic fles en de dop.

U kunt gebruik maken van uw vingers te extruderen klei door dit gat, of u kunt een plunjer ontwerpen voor uw klei extruder met de resterende delen van de fles die je hebt. Het zal voor u gemakkelijk te ontwerpen en vormen voor uw klei extruder te creëren op basis van uw behoeften.