E2a

Hoe te vogelen administratie te voeren in een veld notebook

Of het nu in uw achtertuin of in het bos

Of het nu in uw achtertuin of in het bos, vogels spotten is een leuke een ontspannen manier om een paar minuten of een paar uur door te brengen. Het zien van een nieuwe soort voor de eerste keer is zowel spannend een lonende voor beginnende en ervaren vogelaars gelijk. Het bijhouden van een overzicht van de vogels die u ziet in een veld notebook helpt bij het stollen uw ervaring, en kan je een betere vogelaar. Als vogel fotografie is uw doel, zal het u helpen herinneren waar om terug te keren naar waarschijnlijk weer te zien een soort, en wat de beste condities zijn voor het krijgen van die grote schot. Hier ziet u hoe een register bijhouden van uw vogels kijken.

Of uw notities zijn informele of bijgehouden in een spreadsheet

Of uw notities zijn informele of bijgehouden in een spreadsheet, elke vogelaar moet hun administratie te beginnen in een veld notebook. De beste notebooks zijn waterdicht of waterafstotend, want je kunt niet altijd uw notebook droog te houden in het veld. Het dragen van een watervaste stift met u is ook een goed idee. Deze types van notebooks zijn verkrijgbaar bij winkels die kamperen en outdoor uitrusting te verkopen.

Hoe te vogelen administratie te voeren in een veld notebook. Of het nu in uw achtertuin of in het bos.
Hoe te vogelen administratie te voeren in een veld notebook. Of het nu in uw achtertuin of in het bos.

Zorg ervoor dat uw notebook is groot genoeg voor wat je wilt bereiken met het. Het moet compact genoeg om mee te nemen, maar groot genoeg dat je niet het gevoel belemmerd van het vastleggen van alle informatie die belangrijk voor je is.

Nadat u het verkrijgen van uw notebook

Nadat u het verkrijgen van uw notebook, moet u beslissen welke soorten informatie die u wilt bijhouden. Dit kan worden aangepast als u uw notebook, want u kunt vinden meer informatie u wilt noteren of details vind je minder belangrijk en wilt knippen. Maak uw notebook uw eigen.

De gegevens die u bijhouden in uw vakgebied boek zijn aan jou, maar sommige rubrieken kunnen zijn: Soorten, geslacht, aantal vogels gezien, locatie, datum, tijdstip van de dag, gedrag waarnemingen, beschrijving van habitat, vogel geluiden gehoord, beschrijving van veren (broedkleed of anderszins), etc. Als u ook foto's te nemen, kunt u noteren camera-instellingen zoals diafragma en sluitertijd, de gebruikte lens, en andere relevante informatie.

Voel je vrij om schetsen wat je ziet in je notebook

Of uw notities zijn informele of bijgehouden in een spreadsheet. Nadat u het verkrijgen van uw notebook.
Of uw notities zijn informele of bijgehouden in een spreadsheet. Nadat u het verkrijgen van uw notebook.

Voel je vrij om schetsen wat je ziet in je notebook, of foto's die u hebt genomen toe te voegen. Wat je ook doet, veel plezier met je vakgebied notebook! Laat het uw vogels dagboek. Als je het gevoel gehinderd door, wijzigen om het te laten werken voor je.

Het houden van deze registers

Het houden van deze registers, terwijl vogels zullen helpen verbeteren van uw ervaring, het zal je helpen herinneren wat u zoekt te observeren in een soort - wat gedrag, kenmerken, of details om naar te kijken. Het zal ook u helpen om naar de vogels die u, met inachtneming van dan wat je leest over hen in vogels veld gidsen kennen. Vanuit uw noten die u in staat zullen zijn om betere voorspellingen te doen over wanneer en waar u kunt zien een soort, evenals hun migratie en fokken patronen.