E2a

Hoe tot zoom een jurk of broek voor een gladder uiterlijk

Jurken en broek komen in gladde materialen die soepel vallen

Jurken en broek komen in gladde materialen die soepel vallen. Deze kledingstukken kunnen moeilijker tot zoom dan anderen zijn vanwege de gebruikte stof. Als je een lange jurk of broek die u wilt zoom, moet u weten hoe de zomen goed te doen, zodat u niet zal eindigen met kledingstukken die niet soepel vallen aan de onderkant.

Volg deze eenvoudige stappen om te leren hoe zoom je jurk of broek:

Hoe tot zoom een jurk of broek voor een gladder uiterlijk. Jurken en broek komen in gladde materialen die soepel vallen.
Hoe tot zoom een jurk of broek voor een gladder uiterlijk. Jurken en broek komen in gladde materialen die soepel vallen.
  • Materialen. Materialen die u nodig hebt voor het zomen van je jurk of broek naait naald, kleermaker krijt, draad, naaimachine, meetlint, schaar, ripper, ijzer en naaien pinnen.
  • Bepaal lengte. Draag de broek of jurk op de juiste lengte voor u te bepalen. U kunt ook om schoenen te dragen wanneer u dit doet, vooral voor de broek, zodat u kunt zien hoe het materiaal valt over de schoenen. Pin up de zoom op basis van de lengte die u wilt. Dit zal de gids tijdens het naaien zijn.
  • Markeer de zoom. Verwijder de broek of jurk en de pennen als een gids voor de zoom met de kleermaker krijt markeren gebruiken. Gebruik het meetlint, zodat u gelijk merken door heel.
  • Verwijder naaien. Verwijder de bestaande naaien op de zoom met de ripper. Wees voorzichtig wanneer je dit doet, zodat je niet zal beschadigen het materiaal. U kunt knippen de draad, zodat het voor u gemakkelijker te verwijderen. Daarna, snijd het overtollige materiaal dat je niet nodig hebt. Zorg ervoor dat u ten minste 2 centimeter te laten voor de vouw van de zoom.
  • Rand. Gebruik de zigzag stiksels optie op uw naaimachine en gebruik deze om de rand van de broek of jurk naaien. Dit voorkomt dat de uiteinden gaan rafelen.
  • Iron. Vouw de rand en strijk het met een vouw in de stof te vormen. Doen dit in het einde van het kledingstuk. Na het strijken, inspecteer het kledingstuk om te zien of u gestreken en recht. U kunt de strijken als het niet recht.
  • Naai de zoom. Nu kunt u de zoom naaien. Plaats uw kledingstuk op de strijkplank binnen en van buiten en start de zomen op de naden. Langzaam gaan rond het kledingstuk, terwijl ervoor te zorgen dat uw naai-recht is. Verwijder de geleidepennen als je verder gaat. Als het kledingstuk vertoont spanning, moet u de spanning aan te passen op de naaimachine tot je een glad uiterlijk.

U kunt nu zoom je broek en jurken zonder deze te brengen naar de kleermaker. U kunt leren hoe u eenvoudige reparaties uit te voeren op uw kleding, zodat je het kunt doen op uw eigen. U kunt ook proberen en maak je eigen jurken door het downloaden van een aantal naaipatronen online. Dit is een geweldige manier om unieke stukken om je garderobe toe te voegen zonder dat u een hoop geld uit te geven. Bezoek freeneedle.com om een breed scala van kleding patronen en andere accessoires die u kunt naaien zien.