E2a

Hoe wordt faux aquarium rotsen maken

Verfraaien van uw aquarium niet steeds het krijgen van stenen

Verfraaien van uw aquarium niet steeds het krijgen van stenen, koraal, of schelpen aan het strand. Je hoeft niet eens te gaan naar het strand om een paar dingen die ervoor zorgt dat uw aquarium lijken meer van een mariene habitat te plukken. Het maken van aquarium rotsen is nu mogelijk en gemakkelijk. Faux stenen, ook wel fancy of nep rotsen, kan nu aanvullen dure zee rotsen. Deze keuze is ook milieuvriendelijker.

Hoe wordt faux aquarium rotsen maken. Veiligheid versnelling.
Hoe wordt faux aquarium rotsen maken. Veiligheid versnelling.

Dingen die nodig zijn:

 • 3 quartz Portland cement
 • 3 kwarts veenmos
 • 3 quartz perliet / vermeculite
 • Een kwart van het water
 • Een vuilniszak
 • Handschoenen
 • Stofbril
 • Stofmaskers

Instructies:

 1. Veiligheid versnelling. Alle ingrediënten die nodig zijn bij het maken van de faux aquarium rotsen kan gevaarlijk zijn voor uw huid en gezondheid. Draag zo veel Veiligheidskleding en versnellingen als je kunt. U kunt dragen meer dan alleen handschoenen, stofmasker, en een veiligheidsbril.
 2. Mengen. In een grote en diepe ding als een kruiwagen, zet de Portland cement, veenmos, en perliet / vermeculite ze te mengen met wat water tot het mengsel de consistentie heeft van klei. Met je handschoenen aan, knijp de gemengde poeders. Zorg ervoor dat alle poeders goed gemengd en samen houden. Als het mengsel te droog is, moet je wat meer water toe te voegen aan het mengsel.
 3. Shaping. Vorm rots vormen met het mengsel. Je kan andere vormen met de klei, als mengsel. Na het vormen, laat de gevormde rotsen in te stellen.
 4. Beslaan. Mist de gevormde faux rotsen grondig voor te bereiden voor "verharding".
 5. Vuilniszak. Doe alle gevormde faux rotsen in een zwarte vuilnis plastic zak. Verzegel de plastic zak en zet het waar het kan direct zonlicht. Dit wordt gedaan met het oog op het genezen van de faux rotsen. Laat de stenen daar voor ongeveer 24 uur.
 6. Controle van de rotsen. Controleer of de faux rotsen voelen als echte rotsen. Kras elke rots met je nagel. Je moet niet veel klei-achtige of zand-achtige textuur als je krassen op het oppervlak. Als de faux rotsen zijn nog niet stevig genoeg, weer zet de rotsen in de vuilniszak en zitten ze onder de zon voor ongeveer 12 uur. Herhaal dit tot de faux rotsen zijn zo hard als echte rotsen.
 7. Kamertemperatuur. Zodra de faux rotsen zijn al moeilijk genoeg, laat ze bij kamertemperatuur zitten voor ten minste een week.
 8. Soak. Test de faux rotsen 'stevigheid en verwijder de kalk door het weken ze in schoon water voor ongeveer drie dagen. Ververs het water dagelijks tot geen kalk zichtbaar is. Draag handschoenen bij het werken met dit omdat de kalk kan leiden tot een aantal brandwonden op uw huid. Als alternatief kunt u de faux rotsen buiten voor ten minste een maand, zodat deze kan natuurlijk uitspoelen met wat regenval.

Het maken van faux aquarium rotsen kan veel tijd in beslag. Maar dit is zeker een geld-saver afgezien van het feit dat u de shapes die u wilt uw aquarium herinrichten maken.