E2a

Wat is een alpha - mannetje

De waarneming van de biologische en sociologische aard van dieren

De waarneming van de biologische en sociologische aard van dieren, zal men vaak dat er een overheersende lid van de verpakking van groep en een man. Dit dier is vaak de sterkste van de verpakking en kan domineren de andere mannetjes en vrouwtjes van de groep. Dit heet een alpha mannetje.

Een alpha-mannetje is het dominante mannetje van die bepaalde diersoort. Dit geldt voor bijna alle zoogdieren, zoals leeuwen, wolven, honden en zelfs mensen. Alpha: een of eerste, dus het vertaalt naar nummer een man.

In het dierenrijk is het alfamannetje bepaald door de fysieke structuur van het dier, alsmede de wreedheid, vooral bezig ander dier in strijd. Voor leeuwen, het alfamannetje heeft meestal de grootste manen of is degene met de grootste lichaam frame. In het wild, het alfamannetje is de mannelijke dieren die kunnen aanvallen en verdedigen zijn prooi van andere oprukkende dieren. Andere dieren van dezelfde soort worden vervolgens op natuurlijke wijze aangetrokken tot het alfamannetje voor bescherming. Bij dieren wordt het alfamannetje geselecteerd door de vrouwelijke als een partner, omdat het zorgt voor de biologische voortzetting van de soort. Door het selecteren van de sterkste man, de vrouw denkt dat haar nakomelingen zal ook het beste voordeel in het wild hebben en dat het alfamannetje in staat zal zijn om haar en haar nakomelingen te beschermen.

Wat is een alpha - mannetje. De waarneming van de biologische en sociologische aard van dieren.
Wat is een alpha - mannetje. De waarneming van de biologische en sociologische aard van dieren.

Andere mannetjes kunnen af en toe proberen om de moed van het alfamannetje te testen om te zien of hij nog heeft wat er nodig om te leiden of zijn de alpha. Andere dieren kunnen aangaan van de man in agressieve gevechten. De winnaar aan het eind is het alfamannetje.

In mensen is er ook een alfamannetje hoewel het subtieler dan in het dierenrijk. Er zijn verschillende stereotypen met dit beeld, zoals een man die een jock, speler of spier gebonden. Hij is meestal de sterke, aantrekkelijke, charismatische man met sterke leiderschapskwaliteiten. Andere mannen en vrouwen zijn van nature aangetrokken tot hem. Hij is meestal fysiek sterk en lang en heeft een indrukwekkende verschijning. Hij kan een agressieve persoonlijkheid. In de huidige maatschappij, het alfamannetje is ook iemand die geld heeft.

Vrouwen voelen zich aangetrokken tot een alfa-mannetje

Vrouwen voelen zich aangetrokken tot een alfa-mannetje, omdat hij straalt zo'n mannelijke potentie. De evolutionaire biologische instinct van de vrouw aan het werk is wanneer ze zich aangetrokken voelt tot het alfamannetje. Het instinct om de sterkste partner te vinden om de sterkste nakomelingen te produceren en om de beste beschermer en provider is ingebakken bij vrouwen.

Vrouwen voelen zich aangetrokken tot een alfa-mannetje.
Vrouwen voelen zich aangetrokken tot een alfa-mannetje.

Echter, een alpha-mannetje te dominant te zijn voor andere persoonlijkheden en niet altijd goed werken met een groep. Wordt gebruikt om in het middelpunt van de belangstelling en de leider, een volwassen alpha-mannetje op de werkplek kan zijn brutale of ongehoorzaam. Hij kan niet veel mannelijke metgezellen omdat andere mannetjes kunnen worden geïntimideerd.

In het dierenrijk of bij de mens, een alpha-mannetje heeft attributen die zijn groep of samenleving kan helpen. Er moet echter bepaalde voorzorgsmaatregelen in gedachten worden gehouden bij het omgaan met hem.