E2a

Hoe de bal snijden in het zwembad

Spelen zwembad of biljart is alles over strategie

Spelen zwembad of biljart is alles over strategie. In een perfecte wereld, zult u waarschijnlijk de Cueball gewoon op recht in de bal (de bal die je wilt raken), en de bal gaat in een rechte lijn in de zak. Echter, de wereld is niet perfect. Er zijn belemmeringen om je gewoon de mogelijkheid om de bal te potten in een rechte lijn. Ten eerste, zou de witte bal, bal, en zak niet per se in een rechte lijn. Ten tweede zal er waarschijnlijk obstakels, hetzij tussen de witte bal en de bal, of tussen de bal en de pocket. Ten derde, je zou kunnen spelen onder bepaalde regels die u zou kunnen voorkomen dat het raken van een bal in de juiste volgorde, wat betekent dat je zou kunnen hebben om een bal die zich verstopt achter andere ballen te raken.

Het snijden van de bal in het zwembad gaat het raken van de bal onder een hoek. Dit zal belangrijk zijn om twee redenen. Ten eerste, je wilt de bal te stuiteren de speelbal in een hoek, meestal zijwaarts. Ten tweede, wil je de speelbal te plaatsen voor de volgende foto. Of, in moeilijke shots, wilt u misschien uw speelbal te plaatsen op een plek waar het zal moeilijk voor je tegenstander om de opname te maken (als je de bal niet in de zak).

Hier zijn enkele tips over hoe om dat te doen.

Hoe de bal snijden in het zwembad. Geometrie.
Hoe de bal snijden in het zwembad. Geometrie.

Geometrie. Vergeet niet dat het raken van de bal in biljart zal enige kennis van de meetkunde, in het bijzonder hoeken en driehoeken vereisen. U moet weten waar een bal zal stuiteren wanneer hit op een bepaalde plek. Dit zal het meestal noodzakelijk veel oefening. In essentie, zal je bal overal verplaatsen van een rechte lijn naar een bijna 90-graden hoek naar links of rechts (afhankelijk van waar je het raakt). De speelbal wordt dan stuiteren in de richting van de tegenovergestelde richting. Sla de bal aan de linkerkant, en het zal stuiteren naar rechts, met de witte bal stuitert naar links onder dezelfde hoek. Sla de bal aan de rechterkant, en het zal stuiteren naar links, met de witte bal stuitert naar rechts in dezelfde hoek. Graze de bal precies op de juiste plek en het zal bijna loodrecht naar de richting van de witte bal.

U kunt gebruik maken van uw keu als een gids voor hoe je het schot te doen. Probeer het bedenken van een rechte lijn van waar u de cue bal, tot het punt op het doel bal, die zal de hoek van bounce te bepalen.

Physics. Afgezien van de geometrie

Physics. Afgezien van de geometrie, het zwembad gaat ook natuurkunde. U moet rekening houden met het concept van de overdracht van energie. Wanneer je tegen een speelbal, energie transfers van de stick naar de bal. Als de witte bal de bal raakt, zal energie over te dragen aan de bal, maar niet volledig. Hoeveel energie wordt overgedragen is afhankelijk van de hoek waarmee je de bal, en op hoeveel de witte bal stuitert. Hoe sterker je geraakt, hoe verder de bal gaat.

Spelen zwembad of biljart is alles over strategie. Physics.
Spelen zwembad of biljart is alles over strategie. Physics.

Er is niets meer frustrerend dan het raken van de bal in de juiste hoek, maar tekortschieten van het bereiken van de zak omdat uw slag was te zwak. Daarom zul je moeten oefenen raken van de stootbal op de juiste sterkte.

Spin. Het spinnen van de cue ball is meer een geavanceerde techniek, maar het zal ook van belang zijn bij het positioneren van de speelbal daarna. U moet leren om de cue bal op verschillende punten op de bal. Het raken van de buurt van de top zal leiden tot het naar voren draaien, die heet "te volgen." Met een follow, zal de witte bal naar voren stuiteren, ten opzichte van de bal. Kunt u ook de cue bal onderaan, waardoor een back-spin. Dit heet een "draw", omdat de bal zal stuiteren dichter bij u zodra hij het object bal. U kunt de bal ook geraakt aan de zijkanten, om sommige bijwerkingen spin of "Engels", die kunnen helpen de positie van de speelbal na het raken van het doel bal te geven.

Biljart is een spel van strategie, vaardigheid en soms geluk. U moet uw vaardigheden te oefenen in het raken van de witte bal en de positionering zowel de bal en cue bal na het schot.