E2a

Hoe maak je een stevig potje schaken

Schaken is al eeuwen

Schaken is al eeuwen. Het wordt beschouwd als een cerebraal spel. Het gaat om tactieken en strategieën, snel denken en analyse en een scherp oog. Je moet denken aan uw verschillende moves en ogen de bewegingen van je tegenstander zal maken, zelfs voordat je de schaakstukken te raken.

Schaken kan intimiderend op het eerste, maar als je leert de grondbeginselen van het, het is een leuk en verslavend spel. Het is een heel goed hulpmiddel voor mentale stimulatie, zo bent u verplicht om snel te denken over de verschillende combinaties die je kunt doen om je tegenstander te slim af te zijn. Het is een goed idee om te leren van het spel goed, zodat u kunt direct beginnen. Je kunt leren van het lezen van boeken of het internet. Er zijn websites waar je kunt spelen tegen een computer. Natuurlijk kan het heel moeilijk zijn om te winnen tegen de computer, maar het kan u uren van plezier. Volg de onderstaande tips over hoe je een stevig potje kunnen schaken.

  1. Je moet je stukken eerst ontwikkelen voordat je effectief schaakopeningen, tactieken en strategieën kunnen leren. Ontwikkelen van de lichte stukken, zoals de bisschoppen en de ridders tijdens de opening beweegt voordat je van je aanvallende moves. Probeer altijd kasteel vroeg en beweeg je koning in veiligheid.
  2. Denk aan wat u gaat doen in twee tot drie zetten. Je hebt om erachter te komen wat je volgende zet zal zijn om ervoor te zorgen dat uw werk niet zal worden vastgelegd. Je moet ook kijken naar een stuk offeren in ruil voor de hogere waarde stuk. Terwijl je van plan bent je volgende zet, moet je visualiseren hoe je tegenstander zal uw verhuizing te beantwoorden. Als je van je tegenbewegingen, heb je ook te denken wat tegenbewegingen je tegenstander kan eventueel doen als je een beweging ten opzichte van een ander merk. Maak je tegenstander speel je spel.
  3. Het is geen goed idee om te denken dat je gewoon kunt wisselen stukken en forceren een gelijkspel. Dit is een teken van een zwakke speler die de gemakkelijke uitweg. Als u wilt een solide spelletje schaak te spelen, moet je je aanvallende en defensieve tactieken en strategieën tegelijkertijd te ontwikkelen. Dit is de enige manier om te leren. Uw strijdkreet dient te spelen totdat er slechts een man die wordt overgelaten en dat je zou moeten zijn.
  4. Denk als je tegenstander zou doen. Plaats jezelf op de andere kant en doen alsof je bent je tegenstander wanneer u uw verhuizing. Denk aan de mogelijke tegenaanvallen en zoek naar voordelen die je tegenstander waarschijnlijk zal zien. Ga dan terug naar jezelf en van plan om weg te rukken van je tegenstander voordeel. Ontwikkelen de vaardigheid om altijd zien wat je tegenstander van plan is. Dit zal u helpen een sterke defensieve spel te spelen en bouwen aan een solide defensieve plan.
  5. Tijdens het middenspel, altijd proberen om de vier centrale pleinen beheersen. Het planten van uw kleine stukjes en je pionnen in het centrum is een groot voordeel voor u. Je hoeft niet bang te zijn dat ze zullen worden vastgelegd; uw stukken hebben genoeg van pleinen om te bewegen en ze kunnen onmiddellijk naar de zijkanten voor de verdediging in een enkele beweging.
Hoe maak je een stevig potje schaken. Je moet je stukken eerst ontwikkelen voordat je effectief schaakopeningen.
Hoe maak je een stevig potje schaken. Je moet je stukken eerst ontwikkelen voordat je effectief schaakopeningen.

Blijven plannen als je verder komt in het spel te bedenken en hebben altijd een strategisch plan elke keer dat je schaken. Dit is de manier om te verbeteren en te bouwen aan een solide schaakspel. Je moet altijd op je tenen, terwijl de resterende kalm te denken uit de strategieën die je nodig hebt om toe te passen.