E2a

Hoe de zorg voor uw biljart tafel

Een biljarttafel is een grote investering

Een biljarttafel is een grote investering. Als u houdt van het spelen van biljart, moet u zorgen voor uw biljarttafel, dus het duurt een lange tijd. Lees dit artikel om uit te vinden wat je kunt doen om uw biljart te houden in tip top vorm.

Hoe de zorg voor uw biljart tafel. Borstel de biljarttafel doek als u klaar bent met spelen.
Hoe de zorg voor uw biljart tafel. Borstel de biljarttafel doek als u klaar bent met spelen.
 • Borstel de biljarttafel doek als u klaar bent met spelen. Je kunt een borstel speciaal te kopen voor het doek op elk biljart levering winkel. Er zijn nylon borstels en borstels op zowel paardenhaar en nylon. De borstel verwijdert kalk en vuil die zijn achtergelaten op de tafel. Zorg ervoor dat u alleen poetsen in een richting.
 • Stofzuig de doek na het poetsen indien nodig. Gebruik alleen de zachte haren beslag, zodat er geen het doek te vernietigen. Zoals met borstelen, vacuum in slechts een richting.
 • Verwijder krijt merken met een vochtige doek. Dit wordt gedaan als er krijt merken, dat overgebleven was, zelfs na het poetsen en stofzuigen. Controleer het kussen goed ook, want dit is waar de kalk wordt meestal geplaatst tijdens een spel.
 • Veeg het leer met een zachte, droge doek. Dit verwijdert stof, vuil en kalk uit het leer.
 • Poets de houten delen van de tafel. Gebruik een goede kwaliteit hout polish en een zachte, niet-pluizende droge doek om de tafel te poetsen. Gebruik geen hout polish die wordt geleverd in een spray fles. Spuiten veroorzaakt hout polish te reizen naar het doek. In plaats daarvan, van toepassing het hout polish op de doek en gebruik vervolgens de doek om de houten delen van het biljart te poetsen. Vermijd plaatsen met een doek.
 • Gebruik water en een spons of een zachte doek om morsen te verwijderen. Hoe minder vocht je gebruikt, hoe beter voor de biljarttafel doek. U kunt gebruik maken van commerciële reinigingsmiddelen voor wol.
 • Spuit het biljart doek met stof beschermer. Sommige biljart liefhebbers gebruiken Scotchgard om de biljartlaken te beschermen tegen morsen. Maar zorg ervoor dat u dit product slechts licht spuiten in de richting van de doek. Anders kan te veel Scotchgard maken biljartballen te slippen.
 • Niet eten, drinken of roken naast de biljarttafel. Dit is waarschijnlijk de beste manier om het doek en de tabel als geheel tegen vlekken en brandwonden te beschermen.
 • Dek de biljarttafel. Dekmantel Koop voor de biljarttafel van het biljart aanbod op te slaan. U vindt kant en klare plastic deksels of hebben een op maat gemaakt voor uw tafel. Indien mogelijk, de aankoop van een zware deksel om maximale bescherming te garanderen. Zorg ervoor dat u de juiste maat te krijgen voor uw tafel. Wanneer niet in gebruik altijd, de tafel dekken, zodat vuil-en stofdeeltjes blijven niet op de tafel zelf.
 • Onmiddellijk herstel van kleine scheuren en tranen. Randen die zijn gerafeld moeten worden ontdaan. Voor scruffmarks, kunt u de pluisjes die je kunt vinden te gebruiken onder de rail. Een kleine hoeveelheid lijm kan worden gebruikt om lijm de pluisjes op de scuffmark. Na het lijmen, zorg ervoor dat het doek is glad en niveau, zodat de biljartballen glijden goed op de tafel. Om het hele doek te vervangen, hebben een professionele het voor je doen.
 • Vergeet niet om de biljartballen, cue stok en rek schoon te maken. Veeg de keu en rek met een zachte doek. De biljartballen kan worden afgeslepen met een polish die beschikbaar zijn vanaf het biljart aanbod op te slaan.

Door de zorg voor uw biljart, ballen, rek en cue sticks, kunt u verzekerd zijn van leuke spel voor vele jaren. Het is ook de beste manier om kostbare reparaties te vermijden.