E2a

Hoe kan ik de vroeg - spel in schaken

Schaken is een glibberige helling-game. Behoudens grote fouten, zodra een speler een voordeel krijgt, dat voordeel vergroot langzaam tot het een spel-winnende rand, meestal in de vorm van een bevorderen van pion. Hoewel er duizenden openingen te onthouden, vast te houden aan een aantal fundamentele principes kunt u door de vroege stadia van het spel.

Hoe kan ik de vroeg - spel in schaken. Een snelle primer op standaard schaaknotatie.
Hoe kan ik de vroeg - spel in schaken. Een snelle primer op standaard schaaknotatie.

Een snelle primer op standaard schaaknotatie:

  • Squares zijn elk toegewezen aan een letter en nummer voor snelle en eenvoudige referentie. De brief verwijst naar de "File" of verticale kolom, vanaf White's links (de A-bestand) naar rechts (de H-bestand). Het nummer verwijst naar de "Rank", of horizontale kolom, te beginnen met de kolom die het dichtst bij het Witte speler (rang 1), en eindigend met de verste kolom (rang 8). Het plein in de linker is het plein A1, en het plein in de rechterbovenhoek is H8.
  • Een zet wordt geïdentificeerd door het stuk dat beweegt, en het plein waarop het beweegt. B is voor bisschop, koning is voor koning, N is voor Knight, R is voor Rook, en Q is voor de koningin. Dus Df3 betekent een Queen verhuist naar vierkante f3. Als een beweging geïdentificeerd met het vierkant beweegt, het is altijd een pion. Als een stuk is het vastleggen van op een vierkant, wordt dat aangegeven met een "x", zoals exf4 (de e-pion op f4). Als twee stukken van hetzelfde type kunnen verplaatsen naar hetzelfde veld, wordt stap geïdentificeerd door het bestand of de rang van waaruit het stuk begint de verhuizing. Bijvoorbeeld, als twee ridders op verschillende bestanden kan verplaatsen naar d3, de notatie voor het verplaatsen van de ridder op de b-bestand is Nbd3. Als ze bestanden delen, maar zijn op verschillende rangen, zou de notatie N4d3 (genoemd naar de ridder uit de 4e rang).

Een paar basisrichtlijnen voor het afspelen van het begin van het spel:

  1. Richt naar het centrum te controleren bij elke beweging. 1.e4 en 1.d4 zijn de twee meest populaire openingszetten voor White, omdat ze direct te bezetten en te doen gelden invloed op het midden van de beweging is. De meest populaire verdediging om 1.e4, 1.e5 en 1.c5 zijn directe tegen-stoten die vechten om ervoor te zorgen White niet overweldigend ruimte voordelen vroeg in het spel te krijgen.
  2. Zoals White, gericht op zowel e4 en d4 te spelen. Zoals Zwart, streven ernaar om je tegenstander de controle te beperken, of klaar om het te ontworstelen van je tegenstander te zijn. Als wit stelt u in staat, probeer dan d5 en e5 zelf te spelen. Het beheersen van deze pleinen is cruciaal voor de soepeler inzet van de rest van je krachten.
  3. Verplaats ridders vóór bisschoppen. In het algemeen, omdat ridders alleen kan maken korte sprongen, is het veel minder een vergissing om een ridder te zetten in de richting van een braakliggend boord dan het plegen van een voorpost voor uw bisschop. U zult merken dat uw bisschop vaak wordt lastig gevallen of slecht gepositioneerd als u verhuist het vroeg, terwijl het moeilijker is om Pf3 Pf6 of tegen te gaan.
  4. Breng uw koningin vroeg. Hoewel er uitzonderingen op deze regel, het uitbrengen van uw koningin, in het bijzonder op een deel van je tegenstander van het bord, in het algemeen kan je tegenstander om zijn positie te ontwikkelen terwijl het achtervolgen van uw koningin. Tegen de tijd dat ze veilig is weggestopt, zal je tegenstander hebben een belangrijk voordeel in het aantal ingezette stukken, en u vindt uw spel afbrokkelende snel.
  5. Niet twee keer bewegen hetzelfde stuk. Voor veel van de redenen hierboven toegelicht, wil je niet te blijven bewegen een stuk, vooral als je tegenstander tempo steeds door achter je aan. Dit is niet om te zeggen of je stukken worden aangevallen door pionnen, moet je niet te verhuizen. Het doel is om uw stukken te houden van posities waar zij gemakkelijk kunnen worden lastig gevallen.
  6. Bescherm de koning. Ongeacht hoe ver in het materiaal dat u bent, is het spel afgelopen als je verliest de koning. Rokade vroeg niet alleen beschermt uw koning achter de veiligheid van een muur van pionnen, maar het ontwikkelt een toren naar het midden op hetzelfde moment, in wezen de ontwikkeling van twee stukken met een beweging, een koopje je niet mag missen in de loop van het spel ! Evenzo, als de situatie zich voordoet, probeer je tegenstander te ontkennen dat de mogelijkheid om het kasteel door het forceren van de koning om te bewegen, of af te dekken pleinen van de koning zou aan het kasteel hebben door, waardoor de verhuizing illegaal.