E2a

Hoe maak je een houten puzzel maken

Als je wilt echt je vaardigheden te testen als een houtbewerker, dan moet je een houten puzzel te maken.

Er zijn vele mogelijkheden om creatief te zijn met dit project

Hoe maak je een houten puzzel maken. Er zijn vele mogelijkheden om creatief te zijn met dit project.
Hoe maak je een houten puzzel maken. Er zijn vele mogelijkheden om creatief te zijn met dit project.

Er zijn vele mogelijkheden om creatief te zijn met dit project. De vorm van de stukken - en de daaruit voortvloeiende moeilijkheidsgraad van hen uit te snijden - is aan jou. U kunt make-up je eigen ontwerp, of profiteren van een aantal van de op de markt beschikbare templates. Het onderwerp van uw puzzel kan worden geselecteerd voordat of nadat u de grootte en de stijl hebt geselecteerd die je gaat gebruiken voor uw stukken.

Soms met de hand beschilderde stukken in de vorm van het onderwerp (zoals een heldere rode appel gesneden in de vorm van een appel) worden gebruikt voor puzzels van eenvoudigere kinderen. Deze kan vooral lonend te maken als u kinderen of kleinkinderen hebben. U kunt zelfs de stukken, zodat ze lijken op voorwerpen de kinderen zijn al vertrouwd met. Vergeet niet, niet-giftige verf en lijm moeten worden gebruikt bij het construeren van een puzzel - maar dit is vooral belangrijk als je het maken van een houten puzzel voor kinderen.

Vergeet niet de richtlijnen voor de veiligheid van kinderen

Vergeet niet de richtlijnen voor de veiligheid van kinderen. Verschillende stuk maten worden aanbevolen voor verschillende leeftijden - kinderen die nog items in de mond stoppen moet nooit stukken die klein genoeg om comfortabel te passen in de mond zijn. Deze regels moeten strikt worden nageleefd.

Vergeet niet de richtlijnen voor de veiligheid van kinderen.
Vergeet niet de richtlijnen voor de veiligheid van kinderen.

Er is enige discussie over de vraag welke eerst moet komen: doe je lijm op de afbeelding om het hout voor of na knip je het uit? Als je zijn vooral bekwaam met uw decoupeerzaag en een mes dat zeer fijne lijnen snijdt, dan eerst lijm. Anderen geven de voorkeur te lijmen op de afbeelding om het hout na de stukken zijn gesneden uit en knip dan de foto met een scheermes. Dit is extra werk, maar kon geven u een fijnere rand aan de stukken. De meeste hobbyisten heb liever te lijmen op de afbeelding om het hout voor het uitsnijden van de stukken.

Goedkope lijm werkt prima voor het lijmen van de foto om het hout, maar wees voorzichtig om eventuele luchtbellen te verwijderen. Spray-on lijmen ook heel goed werken voor het bevestigen van de foto of print.

De grootte van de stukken bepaalt de moeilijkheidsgraad voor zowel de maker van de puzzel en de personen die bij elkaar zetten het. Vermijd het ontwerpen van stukken met de vorm die te ongewoon. Ze konden moeilijk in te passen en te ontmoedigen om de persoon die de puzzel zijn.

Er zijn vele soorten en maten decoupeerzaagbladen op de markt. Het beste is om verschillende soorten en experimenteren proberen op verschillende puzzel vormen.

De meeste puzzels zijn gemaakt van een kwart inch multiplex, maar dat is geheel aan de bouwer. Je zou willen een materiaal dat goed aan de gebruiker voelt en heeft een aangename geur te gebruiken. Een hoogwaardige lak of polyurethaan op de achterkant van de puzzelstukjes zullen ze aangenaam aan te maken. Het maken van een houten puzzel is de moeite waard, en als je dit maken als een geschenk dat je zal zeker iemand gelukkig maken.