E2a

Hoe te lichtkoepels wijzigen

Alle voertuigen hebben meestal licht in het interieur in het midden van het dak. Deze zijn normaal gesproken genoemd lichtkoepels en zij zullen komen met een drieledige schakelaar die in principe is, aan, uit, en wanneer de deuren van de auto open zijn. Nu elke zo vaak, zal de bollen uitsterven. Wanneer dit gebeurt, zal u wilt vervangen zo snel als je kunt. Ja, kunt u waarschijnlijk breng het naar de winkel en hebben een monteur het voor je doen, maar als je wat geld wilt besparen, het proces is eigenlijk simpel, die je kunt doen op uw eigen. Alles wat je echt nodig hebt is een schroevendraaier, de reservelampen, en een beetje zorg. Hier zijn enkele stappen die u kunt volgen om efficiënt je auto lichtkoepels.

Hoe te lichtkoepels wijzigen. Onderzoek de lichtkoepels in uw auto.
Hoe te lichtkoepels wijzigen. Onderzoek de lichtkoepels in uw auto.
  • Onderzoek de lichtkoepels in uw auto. Voorafgaand aan het verwijderen van de deksel van de lichtkoepels, wil je eerst onderzoeken het. Controleer of het deksel is bevestigd door schroeven of door tabs. Dit geeft je een idee over hoe je effectief en goed verwijder het deksel. De meeste van de nieuwere voertuigen worden met behulp van tabbladen echter, de oudere modellen zullen waarschijnlijk schroeven gebruiken als primaire fixeermiddel. Ongeacht het medium, zal u alleen echt nodig een schroevendraaier voor de job.
  • Verwijder het deksel. Als het deksel wordt geschroefd, en start het losdraaien van de schroeven die het op zijn plaats om het deksel te verwijderen. Aan de andere kant, als het deksel wordt bevestigd door tabs gebruik maken van de schroevendraaier te wrikken het te openen. Wanneer nieuwsgierige u eerst het tabbladen, zullen deze normaal gesproken zich aan elke zijde, twee tabbladen per zijde. Houd de klep op zijn plaats met de ene hand en met de andere hand voor de schroevendraaier. Begin met een tab en wrik hem open. Wees voorzichtig op dit punt om scheurvorming te voorkomen op het tabblad. Zodra het eerste tabblad wordt opengebroken, door te gaan met de andere tab aan dezelfde kant. Herhaal dit proces totdat u alle tabbladen geopend. Verwijder het deksel en zie de bollen in al zijn glorie.
  • Vervang de gloeilampen. Afhankelijk van het model en het merk van uw voertuig, zult u waarschijnlijk ergens tussen de geïnstalleerde twee tot vier lampen. Verwijder de bollen los door elk verder vanaf hun voetstukken. Bedenk dat sommige lampen verschillend worden bevestigd zodanig dat ze geknipt plaats van geschroefd. Als ze geknipt, vervolgens unclip om ze te verwijderen. Zodra alle lampen zijn uit, krijg je reservelampen en plak ze op dezelfde manier verwijderd van de oude lampen.
  • Test het. Zodra alle reservelampen in, het licht in te schakelen. Als alles werkt prima, verder met opnieuw bevestigen van het deksel. Als de lens van het deksel is afneembaar, zorg ervoor dat het is bevestigd voordat u het deksel. Zodra het deksel weer op en vastgezet, test het licht weer uit.

U heeft zojuist met succes vervangen uw lichtkoepels

U heeft zojuist met succes vervangen uw lichtkoepels. Het duurt jaren voordat je zal moeten om de vervanging opnieuw te doen. Toch moet je blij zijn om te weten dat je zal klaar wanneer de tijd komt.