E2a

Hoe te om schaakmat te krijgen in drie zetten

Omdat schaken is een zeer intellectueel en tactisch spel

Omdat schaken is een zeer intellectueel en tactisch spel, moet je strategieën, die u kan helpen verslaan van de tegenstander aan te passen of te creëren. Echter, omdat je de tactiek van je tegenstander niet kan voorspellen, is er geen snelle en gemakkelijke strategie om schaakmat te bereiken. Als je tegenstander is onervaren, hij is waarschijnlijk een reeks van bewegingen, waarvan u kunt profiteren van een schaakmat te bereiken voeren. U kunt deze strategie gebruiken in schaaktoernooien om beginners te elimineren, voor u om mentale energie sparen voor de latere tegenstanders. U kunt deze strategie ook gebruiken om te testen of een computer schaakspel correct is geprogrammeerd. Hier zijn een aantal tactieken en strategieën voor u om een schaakmat te bereiken in drie zetten.

Speel als wit

Speel als wit. De speler die met de witte stukken is degene om eerst te gaan in een standaard schaakspel. Begonnen als wit wordt geadviseerd bij het vergroten van de kans dat deze specifieke tactiek zal slagen, omdat je de ene naar de eerste zet uit te voeren. Je bent nog steeds in staat om te presteren een schaakmat in drie zetten als je speelt als zwart, maar er is een verminderde kans op die tactiek slagen, want als je tegenstander speelt als wit dan is hij of zij heeft een grote kans om een beweging die kan Blokkeer deze tactiek. Merk op dat in het toernooi en klassementswedstrijden de kant die spelers zullen spelen als wordt beslist door de toss.

Begin met je pion

Begin met je pion. Het eerste wat je hoeft te doen is om je pion vooruit te gaan in de E2 vierkant twee vierkanten zijn aangewezen eerste zet en dat is E4. Merk op dat u de notatie van de vierkantjes moeten weten door te kijken naar de letters en cijfers die over en langs de zijkant van het bord. Met een beetje geluk, zal je tegenstander reageren door het tegengaan van jou. Hij zal zijn pion in de F7 plein aan de F5 plein, het creëren van een plaats waar hij de pion kan aanvallen, tenzij je zijn pion eerste aanvallen of je pion te verplaatsen naar voren. Als hij dat doet de beweging boven geschreven, kunt u doorgaan met uw vroege schaakmat strategie.

Zet uw koningin in actie

Hoe te om schaakmat te krijgen in drie zetten. Omdat schaken is een zeer intellectueel en tactisch spel.
Hoe te om schaakmat te krijgen in drie zetten. Omdat schaken is een zeer intellectueel en tactisch spel.

Zet uw koningin in actie. Beweeg je koningin van zijn oorspronkelijke veld (E1) diagonaal naar de F3 plein. Met een beetje geluk, zal je tegenstander reageert door het verplaatsen van een andere pion naar uw koningin schuin te vallen. Verplaatst hij zijn pion van de G7 plein naar de G5 plein, kunt u overgaan tot een schaakmat te voeren. Merk op dat je deze strategie niet kan uitvoeren, tenzij je tegenstander presteert de aangegeven stappen, want dit is een zeer specifieke strategie gebaseerd op de waarschijnlijke bewegingen die een onervaren speler met zal reageren.

Ga voor de schaakmat

Ga voor de schaakmat. Beweeg uw koningin drie velden diagonaal uit naar de H5 plein. Uw koningin moet weten in een schaakmat positie, bedreigen koning van de tegenstander. Omdat zwarte koning wordt omringd door andere stukken, zoals koningin, pion, en bisschop, kan hij nergens naar pad van de koningin te ontsnappen. Dus het spel is officieel voorbij als gevolg van een schaakmat.