E2a

Hoe te omaha 8 of beter spelen

Als variaties van poker blijven winnen aan populariteit, zowel online als in casino's, zijn meer mensen ontdekken het spel genaamd Omaha 8 or Better. Dit pokerspel, vergelijkbaar met de meer bekende Texas Hold'em, wordt ook wel Omaha High-Low (of Omaha Hi-Lo). Hier zijn de basis van deze gokken kaartspel.

Hoe te omaha 8 of beter spelen. De Omaha 8 spel begint met de speler die links van de persoon die inzet de big blind.
Hoe te omaha 8 of beter spelen. De Omaha 8 spel begint met de speler die links van de persoon die inzet de big blind.
  1. Voordat de kaarten worden gedeeld, wordt de speler zit aan de linkerkant van de dealer die nodig is om een bedrag gelijk aan de helft van de voor het spel minimum inzet inzet. Dit wordt de "small blind".
  2. De volgende speler aan de linkerkant moet dan de "big blind", die gelijk is aan het minimum inzet van het spel inzet.
  3. Zodra deze inzetten zijn gedaan, deelt de dealer vier kaarten, gezicht naar beneden, aan elke speler aan de tafel.
  4. De Omaha 8 spel begint met de speler die links van de persoon die inzet de big blind. Hij kan een inzet gelijk aan de big blind te maken - dit staat bekend als "bellen" - verhogen van de inzet, of vouw en laat de kant van het spel zonder het risico geen geld. Het spel gaat rond de tafel in een klok mee totdat het maakt een volledige circuit.
  5. Na deze inzetronde, plaatst de dealer drie kaarten open in het midden van de tafel. Deze kaarten, zogenaamde "flop" gedeelde kaarten die kunnen worden gebruikt in de hand van een speler. Een ander inzetronde volgt de bekendmaking van deze set van drie kaarten.
  6. Een vierde community card, de "beurt" wordt behandeld en een ander inzetronde volgt. Vaak zijn de weddenschappen zijn dubbel de minimum inzet op dit punt in het spel.
  7. De laatste kaart van de tafel, die bekend staat als de "rivier" wordt behandeld. Een laatste inzetronde wordt gespeeld na de river kaart is geopenbaard. Elke speler heeft nu vier persoonlijke kaarten en vijf gemeenschappelijke kaarten van waaruit een vijf-card poker hand te maken. Echter, er zijn een aantal beperkingen: elke speler moeten hun hand te maken van twee van zijn persoonlijke kaarten, samen met drie van de gedeelde community kaarten Overige spelers onthullen hun handen om de winnaar te onthullen.
  8. In de meeste Omaha 8 spellen, de hoogste hand wint de helft van de pot en de rest wordt besteed aan de speler met de beste lage hand. Wel moet de lage kant van een kaart van meer dan een 8 niet in aanmerking te komen als een winnaar (vandaar de naam, "Omaha 8").
  9. Hoge handen volgen typische poker regels, dus de beste hoge hand is een Royal Flush (Aas, Heer, Vrouw, Boer, Tien, allemaal van dezelfde soort). Volgende beste zou een straight flush, dat wil zeggen elke vijf opeenvolgende kaarten van dezelfde soort, dan vier van een soort, full house en ga zo maar door.
  10. Voor lage handen, het doel is om zo weinig van poker waarde in je hand mogelijk te maken. En flushes worden meestal niet meegeteld bij de speler. Daarom, Ace, twee, drie, vier, vijf is de beste lage hand. Een paar Azen wordt beschouwd als lager dan een paar tweeën. Sommige Omaha spellen hebben verschillende regels, zoals het niet toestaan van een straight of flush in een lage hand, dus zorg ervoor dat u inzicht in de rankings voordat je begint te spelen. In een spel dat rechte stukken erkent, zou de beste lage hand een aas, twee, drie, vier en zes zijn.