E2a

Hoe te schaakstukken maken

Ontwerpen van schaakspelen kan gewoon mooi

Ontwerpen van schaakspelen kan gewoon mooi. De geblokte schaakbord en de houten stukken zijn zo duidelijk. Waarom niet uw eigen schaakspel? Dit is een geweldige manier om plezier te hebben tijdens het spelen van een zeer uitdagend spel. Toon uw creatieve kant door het maken van uw eigen schaakstukken. Klinkt ingewikkeld? Nou, niet echt. Je hebt verschillende opties om uit te kiezen toch. Dus check de onderstaande informatie vervolgens kiezen welke is de makkelijkste.

Hier zijn de stappen over hoe schaakstukken te maken:

Hoe te schaakstukken maken. Selecteer het hout.
Hoe te schaakstukken maken. Selecteer het hout.

1. Denk aan een thema. Kom met een thema voor uw schaakspel. Laat u inspireren door uw favoriete cartoons en de personages als je stukken. Een dierentuin thema zou geweldig zijn, ook. Uw schaakstukken zullen de dieren. Wees creatief bij het denken van een thema.
2. Voltooi de stukken. Voltooi de schaakstukken op basis van uw gekozen thema. Maak twee sets: een voor de witte kant en een voor de zwarte kant. U kunt waarschijnlijk kopen de tekens voor de stukken. U kunt ook gebruik maken van oude materialen van uw huis. Maar als je echt heel creatief, je stukjes bos en snijden ze in je schaakstukken. Dit is een ingewikkelde vaardigheid wel. Dus je zou kunnen heroverwegen deze optie. Maar als je echt wilt om de stukken te snijden, hier zijn de stappen:

  • Selecteer het hout. Kies tussen de bossen, zoals basswood, butternut en dennenhout, de kaas stukken. Koop dan genoeg stukken om het schaakspel te voltooien.
  • Snijd het hout. Snijd het hout in stukken. De grootte moeten worden gebaseerd op de werkelijke grootte van de schaakstukken.
  • Snijd het hout. U heeft een v-guts mes voor snijwerk. Snijd het hout en zodat het lijkt alsof de echte schaakstukken. Wees voorzichtig bij het snijden. Je zou jezelf pijn doet.
  • Schuur het hout. Na snijwerk, krijgen schuurpapier met een grove korrel. Gebruik dit om de gebeeldhouwde details van de schaakstukken te verbeteren. Maak dan gebruik van een fijne korrel schuurpapier om de stukken te glad.
  • Varnish de stukken. Dit optioneel, maar aanbevolen. Vernis de gesneden stukken. Dit helpt glad randen die eventueel nog ruw. Leg de gelakte stukken te drogen.

3. Maak het schaakbord. Als je in zo'n creatieve bui, voert u de set met een bord. Ontwerp het schaakbord op basis van uw thema. U kunt elk materiaal dat een vlak oppervlak heeft. U kunt een plat bord en schilderen of u kunt ook gebruik maken van een plastic mat en zet hem in een geruit schaakbord.

Ontwerpen van schaakspelen kan gewoon mooi. Snijd het hout.
Ontwerpen van schaakspelen kan gewoon mooi. Snijd het hout.

Veel van ons kan gewoon overwegen de aanschaf van het schaken in plaats van te stellen het maken van een. Maar voor degenen die getalenteerd genoeg om een, kudos aan u! Carving is het moeilijkste als u ervoor kiest deze optie om de schaakstukken te voltooien. Maar als je ervoor kiest om kant-en-klare materialen te gebruiken, dan moet je in staat zijn om de set compleet in een mum van tijd. Dus neem dat schaakspel en hebben een geweldige uitdagend spel met je vrienden. Veel plezier!