E2a

Hoe te scoren houden bunco

Heb je ooit gehoord van het spel Bunco

Heb je ooit gehoord van het spel Bunco? Als je een sociaal persoon, moet je gespeeld hebben dit spel al verschillende keren op feesten en evenementen die betrokken zijn grote groepen. Voor degenen die het niet weten, is Bunco al de sociale scène, want het is leuk en een geweldige manier om het ijs onder volslagen vreemden te breken.

Traditioneel

Hoe te scoren houden bunco. Met 12 spelers en 3 tafels.
Hoe te scoren houden bunco. Met 12 spelers en 3 tafels.

Traditioneel, 12 mensen spelen Bunco. Het is een spel van geluk gespeeld met drie dobbelstenen. De belangrijkste doelstelling is om de meest 'buncos' verdienen binnen de vier sets gespeeld tijdens het spel.

De mechanica van het spel als volgt.

  • Voordat iets anders, willekeurig te verdelen 12 spelers in 6 groepjes van twee. Wijs twee paren om een tafel en hebben de teamgenoten zitten tegenover elkaar.
  • Met 12 spelers en 3 tafels, eindig je met zes teams met twee teams voor iedere tafel. Benoem de tabellen als de onderkant, het midden en het hoofd. Stel je voor, aan het einde van elke ronde, de leidende team naar voren wordt verplaatst naar de hoger gerangschikte tafel, terwijl de verliezers zijn gedegradeerd naar de bodem tafel.
  • Zodra u uw tafels en teams klaar, delegeren een set van drie dobbelstenen voor elke tabel, scorebladen en potloden in elke tafel. Bovendien plaatst een klok op het hoofd tafel en wijs een puntenteller.
  • Om het begin van het spel, de scorekeeper de bel naar de 1e ronde te beginnen betekenen. Dan is een lid van elk team gooit de drie dobbelstenen, totdat hij niet meer verdient punten. Hij schakelt dan de beurt met de persoon links van hem.
  • De rollen van de dobbelstenen gaat door totdat een lid van het hoofd tabel 21 punten scoort dat zou vragen om de score bijhoudt de bel opnieuw een belsignaal op te roepen tot een rotatie of verandering van partners.
  • Na elke ronde, de deelnemers te wijzigen partners. Overstappen naar de stoel rechts van je voor een ander team komt naar je tafel doet dit.
  • Verwachte rondes per set zijn ongeveer zes per set en twee sets per spel. De winnaars zijn degenen met de hoogste telling van de punten.

Nu je een idee van de mechanica van het spel hebt, moet je dan weten hoe je score bij te houden. De concepten zijn vrij eenvoudig, dus lees verder.

  • De determinant van het nummer dat gerold is afhankelijk van de ronde van het spel dat je speelt. Zeg, het beoogde aantal van ronde 1 is 1, en ronde 2 is 2, terwijl het beoogde aantal voor ronde 3 is vervolgens 3.
  • Rollend een Bunco eenvoudigweg betekent dat een speler kon een perfecte 25 punten krijgen door rollen drie van dezelfde soort het beoogde aantal. Anderzijds een team krijgt ook vijf punten als ze erin een drie dezelfde aantal rollen zelfs als het niet het beoogde aantal te walsen.
  • Het team met de meeste punten door de 2e bel van de scorekeeper wordt omschreven als de winnaar voor die bepaalde ronde. Wat de winnaar wordt deze toegekend aan de speler met de hoogste telling van punten aan het eind van de vier sets van het spel.

Dus als je denkt van het uitnodigen van vrienden uit verschillende groepen over voor drankjes en cocktails, wat een betere manier om op te warmen de menigte met een spel van Bunco.