E2a

Hoe te spelen pinochle

Regels en instructies

Pinochle is een snelle, ietwat complexe kaartspel, maar als je eenmaal hebt geleerd, zul je verslaafd!

Er zijn vele variaties van Pinochle, maar hier is een standaard om mee te beginnen.

 1. Dit is een vier-speler partner variatie van Pinochle, dus je hebt een 48-card deck Pinochle, dat bestaat uit de Aces, tientallen, Kings, Queens, en Negens van twee decks speelkaarten. Uw partner zal de persoon over de tafel van jou zijn. Selecteer een dealer. Deze persoon zal de pinochle speelkaarten shuffle, zodat de persoon op zijn recht om de kaarten te snijden, ze vervolgens te gaan op alle vier de spelers. Elke kaart wordt gedeeld, zodat elke speler heeft twaalf kaarten bij de dealer is door middel van.
 2. De eerste stap in Pinochle aan het bieden is. Echter, om te bieden te begrijpen, moet je een basiskennis van de volgende twee stappen, die zijn melding en truc's te nemen, dus we komen terug aan het bieden in slechts een beetje.
 3. Melding betekent te voorzien in een specifieke combinatie van kaarten. Als je ooit hebt gespeeld rummy, je weet hoe je meld. In Pinochle, zijn er vijf manieren om te versmelten. Als je vier kaarten van dezelfde waarde in verschillende kleuren, is dit een Rond genoemd. Bijvoorbeeld, als u een Aas in harten, schoppen, ruiten en klaveren, je hebt Aces Around. Als u alle acht Azen, je hebt Double Aces Around. U kunt meld een Around in Aces, Kings, Queens en Jacks. Tientallen Rond en Negens Rond de moeite waard zijn nul punten. De volgende manier om meld is een huwelijk. Een huwelijk is de koning en koningin van dezelfde kleur. Een koning en koningin in troef is meer waard dan een koning en koningin uit troef - we zullen meer over troef praten in de truc-met-fase. De derde manier om meld is een Run. Net als het klinkt, een Run is een Aas, Tien, koning, koningin en Jack allemaal in de troefkleur. Als u een extra koning of koningin (of beide) in troef, is de moeite waard een extra veertig punten per stuk bij het scoren van de Run. Niet-troef Runs zijn niets waard. De vierde manier om meld een Dix (uitgesproken Deese), dat is Frans voor "tien." Een Dix is gewoon de Negen van Trump, op zich. Een Dix, logisch, is tien punten waard. De laatste manier om meld is een Pinochle, dat is de Jack van diamanten en de Koningin van schoppen. U kunt ook meld een dubbele Pinochle, dat zowel Jacks van diamanten en zowel de Queens van schoppen. Hier een lijst van hoe elke meld scoren:
  • Aces Rond: 100 punten
  • Double Aces Rond: 1000 punten
  • Kings Rond: 80 punten
  • Dubbele Kings Rond: 800 punten
  • Queens Rond: 60 punten
  • Double Queens Rond: 600 punten
  • Jacks Rond: 40 punten
  • Dubbele Jacks Rond: 400 punten
  • Trump Huwelijk: 40 punten
  • Niet-Trump Huwelijk: 20 punten
  • Run: 150 punten
  • Uitgevoerd met een extra koning: 190 punten
  • Uitgevoerd met een extra Queen: 190 punten
  • Uitgevoerd met een extra koning en koningin: 230 punten
  • Dubbele Run (beide Azen, tienen, Kings, Queens en Jacks in troef): 1500 punten
  • Dix: 10 punten
  • Pinochle: 40 punten
  • Dubbele Pinochle: 300 punten
 4. De volgende fase van Pinochle is trick-nemen. De rang van kaarten in Pinochle is iets anders dan de meeste andere kaartspelen. De Ace is het meest krachtige, gevolgd door de Tien, dan Koning, Vrouw, Boer en Nine. De troefkleur wordt verklaard door de persoon die won het bod. Een kaart in de troefkleur verslaat elke andere kaart, behalve voor een hogere kaart in de troefkleur. Daarom zal een negen van troef slaan een Aas in niet-troef. Bij het scoren van punten, de aas, Tien en koning zijn tien punten waard. De vrouw, boer en negen waard zijn nul punten. Aangezien er in totaal twaalf azen, tienen en Koningen, dit is goed voor een totaal van 240 punten die kunnen worden gescoord in de truc-met-fase. Daarnaast heeft het team dat wint de laatste "truc" scoort nog tien punten, voor een totaal van 250 punten.
 5. Nu dat je begrijpt hoe Pinochle wordt gescoord, laten we terug gaan naar het bieden. Als je kijkt naar je hand, eerst bepalen wat je zou verklaren als troef. Als je een aas en een aantal andere sterke kaarten in dezelfde kleur, dat is een goede plek om te beginnen. Zoek uit hoeveel u zou scoren door versmelting en wat je zou doen (hopelijk) score in de trick-taking. Combineer deze twee getallen. Als je conservatief, gebruik dan dit nummer als een bod. Als je wint het bod, kunt u uw partner vragen om vier kaarten. Bereken hoeveel u kunt scoren als je partner heeft je vier kaarten die perfect klaar bent met de hand. Als je een durfal, gebruik dan dit nummer als een bod. Of zou je een bod ergens tussen!
 6. Bieden start met de speler links van de dealer. Het minimum bod is 250 punten. Als je niet kan bieden ten minste 250 punten, of u kunt niet boven het hoogste bod, dan kun je passen. Als alle drie de spelers passen, wordt de laatste speler (die de dealer) heeft het bod te nemen op 250 punten. Bieden gebeurt altijd in veelvouden van tien.
 7. Zodra het bod is gewonnen, de speler die heeft gewonnen het bod verklaart de troefkleur en vraagt zijn partner voor vier kaarten (als hij wil). Na zijn partner heeft hem passeerde de vier kaarten, hij pakt de kaarten, re-evalueert zijn hand, en geeft vier kaarten terug naar zijn partner.
 8. Vervolgens wordt de melding fase begint, zoals hierboven beschreven. Elke speler legt zijn melds, open op de tafel. Een kaart kan van meerdere meld, zolang het een ander type. Bijvoorbeeld, kan een koningin deel uitmaken van zowel de Queens Rond en een huwelijk, maar geen deel uit van twee huwelijken. Partners kunnen het niet eens met kaarten als samensmelt. Als uw partner heeft een koningin in schoppen en harten, en je hebt een koningin in clubs en diamanten, kunt u niet combineren voor een Queens Around.
 9. Als alle spelers klaar zijn versmelten, tel de punten. Als het team dat heeft gewonnen het bod scores meer dan 250 punten lager dan hun bod, het is niet mogelijk om hun bod. Dit komt omdat slechts 250 punten in totaal zijn beschikbaar tijdens de trick-nemen. Daarom, als een team heeft geboden 500 punten en scoort slechts 200 punten tijdens melding, er is geen kans op het maken van hun bod. Ze kunnen ervoor kiezen om de hand verliest. Als u niet aan uw bod uit te brengen, ga je "set". Dit betekent dat het bedrag dat u bod wordt afgetrokken van uw totaal aantal punten van de vorige rondes. Door verbeurd gedurende de melding fase, in plaats van het spelen van de hand uit, vermijdt u het geven van extra punten aan de tegenpartij.
 10. Immers meld punten zijn gescoord, elke speler neemt zijn kaarten en trick-nemen begint. De speler die won het bod leidt, wat betekent om te spelen de eerste kaart. De speler links van hem speelt de volgende kaart. Hij moet spelen dezelfde soort die werd geleid. Als hij de kaart die werd geleid verslaan, moet hij dat doen. Als hij geen kaarten in die kleur, dan moet hij spelen troef. Als hij geen troef, kan hij een andere kaart te spelen in zijn hand. Speel dan verder naar de volgende speler aan de linkerkant, volgens dezelfde regels. Na alle vier de spelers hebben gespeeld, te bepalen welke kaart de hoogste is. Vergeet niet, kaarten in de troefkleur zijn hoger dan elke kaart in niet-troef. De speler die de hoogste kaart wint de slag en leidt een kaart voor de volgende slag. Wanneer alle trucs zijn gespeeld, is de ronde voorbij.
 11. Vervolgens scoren de kaarten voor de trucs die je gewonnen, zoals beschreven in stap 5 hierboven. Als uw team won de laatste truc, geef jezelf een extra tien punten. Als het bod-winnende team maakten hun bod, voeg het totaal aantal punten aan hun score. Zo niet, geef ze nul punten voor melding en trick-nemen en af te trekken van het bedrag dat zij bieden uit hun totale score. De niet-biedingen team scoort hun punten op precies dezelfde manier, behalve dat omdat ze niet won het bod, er is geen straf. Hun punten worden simpelweg toegevoegd aan hun totale score.
 12. Je hebt je eerste ronde van Pinochle! Herhaal de bovenstaande stappen totdat een team bereikt 1500 punten. Als u meer dan vier personen, dan kunt u twee of meer tabellen van vier spelers elk spelen, dan hebben een team uit elke tafel plaats wisselen na het eerste spel afgelopen.
Hoe te spelen pinochle. Dit is een vier-speler partner variatie van pinochle.
Hoe te spelen pinochle. Dit is een vier-speler partner variatie van pinochle.

Deze kaartspel instructies zou moeten helpen u leren hoe u pinochle spelen. Er zijn veel meer variaties van Pinochle regels, met inbegrip van Three-Hand Pinochle en je kunt ook spelen Double-Deck Pinochle. Er zijn ook veel verschillende manieren om te scoren. Voel je vrij om te komen met variaties die uw groep passen. Als je van speelkaarten met groepen, overweeg dan de vorming van een groep. De belangrijkste regel als je een kaartspel spelen is om een goede tijd!