E2a

Hoe te tafelvoetbal spelen

Tafelvoetbal is een spannende

Tafelvoetbal is een spannende, voetbal-based tafel spel dat kan worden gespeeld en genoten door mensen van alle leeftijden. Het doel is om uw 13 cijfers ("mannen") te gebruiken om doelen te scoren door het draaien en schuiven de staven waaraan ze zijn bevestigd, om de bal te manoeuvreren rond het speelveld. De meest succesvolle tafelvoetbal spelers maken gebruik van een combinatie van vaardigheid, strategie en bliksemsnelle reflexen om hen te helpen te winnen games, in plaats van alleen te vertrouwen op de brute kracht van hoge-snelheid shots. Als u wilt dit spel uit te proberen, volgt u de basisregels hieronder vermeld.

Hoe te tafelvoetbal spelen. Kies een spel-formaat.
Hoe te tafelvoetbal spelen. Kies een spel-formaat.
  1. Kies een spel-formaat. Er zijn verschillende varianten van tafelvoetbal, dus zorg ervoor dat u en uw tegenstander (s) het eens zijn over welke versie van het spel dat je speelt. Enkel-en dubbelspel wedstrijden zijn de meest voorkomende, maar u kunt ook tot vier-tegen-vier wedstrijden die vier spelers per team, met elke speler bedienen van een enkele staaf te betrekken proberen; keeper oorlogen waarin alleen de keeper en verdediger staven worden gebruikt; naar voren shootouts, waarin spelers om de beurt het schieten van de bal met hun spits staven, of twee-ball rollerball spellen waarin twee ballen tegelijkertijd in het spel gebracht.
  2. Bepaal welke speler krijgt de eerste opslag. In officiële toernooien de eerste serveren wordt beslist door een coinflip. Een coinflip wordt algemeen aanvaard als een objectieve manier om tafelvoetbal spelletjes die plaatsvinden op iedere plaats onder alle omstandigheden te beginnen, en moet altijd worden gebruikt wanneer je speelt tegen tegenstanders die je niet goed kent. Dit zal helpen bij het verminderen van de kans op meningsverschillen ontstaan later. De winnaar van de coinflip kunnen ervoor kiezen om eerst maalt of kan de zijkant van de tafel hij verkiest om op te spelen met de resterende optie vallen om zijn tegenstander te kiezen.
  3. Leg de bal in het spel. De service wordt door op de bal door de dienende gat in het midden van de zijwand. U kunt proberen om de bal handmatig draaien op de service om het te krijgen om te bewegen in een bepaalde richting, maar kan ook niet zetten van uw handen in het speelveld om dit te doen. Geen van beide spelers kunnen de bal tot hij landt op het speelveld.
  4. Scoren een aantal doelen. Je krijgt een punt wanneer de bal gaat in het doel van je tegenstander, ongeacht welke speler eigenlijk de bal het laatst raakte. Bovendien, als een bal gaat in het doel en vervolgens stuitert terug uit, dan nog wordt geteld als een punt. Na een doelpunt wordt gescoord, de speler scoorde op krijgt om de bal terug te dienen in het spel. De eerste speler die vijf doelpunten te scoren, wint het spel, en het is niet nodig om te winnen door twee punten (bijvoorbeeld een eindscore van 5 tot 4 is acceptabel).
  5. Houd het spel zich niet onbetuigd. Hoewel jij mag je mannen in positie proberen door het nemen van een beetje tijd om ze in te stellen, kunt u niet voor onbepaalde tijd vasthouden van de bal om dat te doen. De termijn voor het bijhouden van de bal op een twee-of drie-man stang is 15 seconden, terwijl de limiet op de vijf-man stang is 10 seconden. Als u inbreuk maakt op deze regel, moet u opgeven het bezit van de bal naar je tegenstander.
  6. Wees een goede sport. In aanvulling op de regels die algemene gameplay te dekken, tafelvoetbal heeft een aantal regels speler gedrag. Bijvoorbeeld, bent u niet toegestaan om uw hengels (dwz draai ze meer dan 360 graden) te draaien om extra snelheid te krijgen op een schot of pass, noch is het toegestaan om je tegenstander af te leiden door spinnen of bonzen staven die niet betrokken zijn bij het huidige spel. Bovendien mag u niet bewegen of pot van de tafel, op welke wijze tijdens het spel. Overtreding van een van deze regels kan leiden tot verschillende sancties.