E2a

Hoe wordt glas snijden

Met de juiste apparatuur en kennis, kan iedereen leren om glas te snijden op de juiste wijze. Als u geïnteresseerd bent in het worden een deskundige glassnijder, alles wat je hoeft te doen Lees de instructies die volgen en te oefenen snijden met schroot of afval glas, totdat je bedreven in deze taak.

Stap 1

Materialen en apparatuur nodig.

  • Glasplaat voor het snijden van (bij voorkeur slopen of glas van een glas of framing winkel afval; om te oefenen als je een beginner)
  • Veiligheidsbril en dikke handschoenen
  • Glassnijder
  • Snijolie of kerosine
  • Foot heerser
  • Schuurpapier of slijpsteen
  • Markeerstift de vorm van de geslepen glas definiëren

Stap 2

Veiligheid tips. Glas, hoewel fragiel, kan gevaarlijk zijn terwijl u het snijden en vorm te geven. Altijd maken er een punt om een dikke paar handschoenen, bij voorkeur gemaakt van zware en stevige materialen en een veiligheidsbril om uw ogen te beschermen tegen verdwaalde stukjes glas die over vliegen tijdens het snijproces te dragen.

Stap 3

Hoe wordt glas snijden. Materialen en apparatuur nodig.
Hoe wordt glas snijden. Materialen en apparatuur nodig.

Aan de slag. Met de hulp van een voet liniaal en markeerstift, een overzicht van de meting en de vorm van het glas dat u wilt knippen van de belangrijkste plaat. Vermijd het gebruik van een metalen liniaal, want je zal ook worden gebruikt wanneer u beginnen met het maken van de eerste snede in het glas oppervlak.

Stap 4

Met de glassnijder. Alvorens de eerste snede of 'score' op het glas, dompel de glassnijder in sommige snijolie, die kunnen worden verkregen uit het glas of framing winkel ook. In het geval dat je niet kunt krijgen snijolie, te vervangen door kerosine. Reinig het glasoppervlak wordt u snijden om stof of vuil die kunnen interfereren met het maken van die perfecte snit te verwijderen.

Stap 5

Juiste grip. Houd de glassnijder als je zou een potlood vast te houden, pakt het stevig maar niet te strak, bij de toepassing van de frees op het glas, niet te hard drukt met de cutter, anders kan je uiteindelijk het breken van het glas of ontsieren het oppervlak, dus bederven uw snijden.

Stap 6

Het snijden van het glas. Het scheiden van het glas.
Het snijden van het glas. Het scheiden van het glas.

Het snijden van het glas. Houd de glassnijder en verplaats het langs de meetlijnen die u eerder hebt getekend. Denk aan de glassnijder zal helpen bij het maken van een 'score' over het oppervlak van het glas, niet echt het scheiden van de glas in twee of meer stukken. Zoals u het mes langs het glasoppervlak van het ene eind naar het andere, moet er een dunne scorende lijn die verschijnt op het glas, de beweging klinkt soepel om uw oren. Als er een harde, schurend geluid in plaats daarvan, betekent dit dat je ofwel te hard te drukken met het mes, of het mes niet goed gesmeerd.

Stap 7

Het scheiden van het glas. Zodra u de score over het oppervlak in de gewenste vorm, ruimen alle glazen bits en poeder gegenereerd tijdens het snijden. De ingesneden lijnen moeten zichtbaar net als een dunne kras op het oppervlak. Met beide handen, moet u het glas over het scoorde lijnen. De juiste snapping beweging toe te passen moet je rechterhand beweegt met de klok mee, terwijl de linkerhand gaat de andere kant op in een anti-wijzers van de klok beweging.

Stap 8

Gladstrijken van de randen. Gebruik schuurpapier of een snij-steen glad uit de pas geslepen glas randen, tot aan de rand oppervlak schoon en zelfs. Met deze heb je gewoon knippen uw eerste stuk glas!


Oefen snijden op glasafval stukjes voordat u probeert het snijden van de werkelijke glasplaat. Dit zal zorgen voor een beginner's 'zenuwen' en maakt u kennis met de juiste manieren van het houden van het mes en het maken van de bezuinigingen langs het oppervlak van het glas.