E2a

Onthoud een toespraak met behulp van een mindmap

De meeste mensen hebben een angst voor spreken voor een publiek op het podium

De meeste mensen hebben een angst voor spreken voor een publiek op het podium. Deze ervaring kan zeer zenuwslopend zijn, vooral voor degenen die zijn helemaal niet gebruikt om te spreken in het openbaar. Dit is vooral erger als je een voorbereide toespraak, maar kan een woord van het niet herinneren. Schriftelijk speech misschien niet zo goed als het spreken van de geest en het hart, dat wel. Dus om u te helpen met een speech moet je hoofd te leren, waarom dan niet maken van een mindmap?

De bouw van een mindmap

Onthoud een toespraak met behulp van een mindmap. De bouw van een mindmap.
Onthoud een toespraak met behulp van een mindmap. De bouw van een mindmap.

De bouw van een mindmap. Your Mind Map is een grafische weergave van de manier waarop u wilt elk punt van informatie of gegevens in uw toespraak of presentatie te sluiten. Omdat een mindmap vertegenwoordigt hoe je denkt, hoef je niet per se om de regels van andere mensen volgen. Maak een dat is nuttig voor u. Als je leerstijl is het beste als je geometrische vormen en rechte lijnen te gebruiken, dan hoef je alleen te gebruiken dat. Hier zijn een paar tips.

Eerst beginnen met uw belangrijkste punt of punten

Eerst beginnen met uw belangrijkste punt of punten. Schrijf dit neer op een blanco vel papier. Ga dan verder naar de verschillende niveaus van de informatie op de kaart zetten in een georganiseerd patroon, zodat je in staat bent te voelen van de data te maken. Maken gebruik van verschillende lijnen en pijlen om de relatie van een item met een ander zien.

Gebruik kleuren en afbeeldingen. Het maken van een mindmap is best gedaan met het gebruik van gekleurde pennen. Met het onderwerp in het midden van de pagina, kunt u vervolgens het organiseren van uw spraak om in belangrijke gebieden en zet een sleutelwoord op elk van de takken die beginnen vanuit het midden van de Mind Map daarna. Je moet ervoor zorgen dat de takken zijn verbonden door deze enkele woorden, dus ze zijn makkelijk te onthouden. U kunt ook gebruik maken van zoveel foto's als je nodig hebt om te helpen herinneren aan de sleutelwoorden.

De meeste mensen hebben een angst voor spreken voor een publiek op het podium. Eerst beginnen met uw belangrijkste punt of punten.
De meeste mensen hebben een angst voor spreken voor een publiek op het podium. Eerst beginnen met uw belangrijkste punt of punten.

Wees innovatief en zet een beeld dat zelfs de abstracte ideeën impliceert. Vervolgens moet je in staat zijn om uw toespraak te onthouden door het nemen van de tijd om te zoeken naar de sleutelwoorden die u zal helpen bij het terughalen van de gegevens.

Zoekwoorden en snelkoppelingen. Je hersenen houdt van de belangrijkste woorden en snelkoppelingen. Bestudeer uw Mind Map en zet het opzij voor een tijdje. Wanneer u zeker weet dat u uw toespraak in het oog van uw geest kan zien, moet je om het te oefenen en bekijk de informatie zoals u ze te onthouden. U zult dan in staat zijn om gemakkelijk te onthouden, op basis van de zoekwoorden en hoogtepunten van de visuele kaart. Kleur, de belangrijkste woorden en foto's zijn belangrijk, want je kunt beter deze herinneren dan lange lijnen van zinnen.

Het plegen van uw toespraak aan geheugen. Bestudeer de map die u hebt gemaakt en stel je voor dat het een grote foto recht voor je neus. Kijk naar het nauw, dan sluit je ogen en stel je de verschillende divisies, lijnen, kleuren en pijlen die u hebt getekend. Je nodig hebt om dit meerdere keren doen, zodat je kunt echt voorstellen uw Mind Map en vergeet alles over het terwijl het doen van de eigenlijke toespraak. U kunt ook opnieuw tekenen van uw Mind Map op een ander leeg vel papier, gewoon om ervoor te zorgen dat je alle dingen in daar. Maak correcties als je verder gaat.