E2a

Hoe wordt vintage posters te identificeren

Na een aantal vintage posters zijn een trots voor zowel verzamelaar en niet. Stel je voor als je een van de zeldzaamste en oudste film affiches en ingelijst in uw huis. Uw gasten zullen zeker versteld staan van zo'n oude kunstwerk. Dat is de reden waarom veel mensen zo dol op het verzamelen oude affiches, zoals filmposters van de jaren 1940, muziek posters van de beste orkest in de jaren 1900, of rock posters van de geprezen beste rock 'n roll muzikanten van de jaren 1950.

Hoe wordt vintage posters te identificeren. Eigenlijk kan elke oude affiches zijn vintage print.
Hoe wordt vintage posters te identificeren. Eigenlijk kan elke oude affiches zijn vintage print.

Als u ook van plan om het Engels naar affiches te verzamelen ten behoeve van het verzamelen van of als een investering, dan moet je eerst leren hoe je een vintage poster te identificeren. Een 10-jarige poster kan oud en ziet er zo oud, maar dat niet kan worden beschouwd als een uitstekende affiche. Zelfs grote ingelijste affiches uit de jaren '80 kunnen niet allemaal worden beschouwd als vintage posters. Dat is de reden waarom je nodig hebt om te leren hoe echte vintage posters ter plaatse te koop. Hier zijn een aantal factoren die meestal beschouwd bij het identificeren van de vraag of oude affiches al vintage posters.

  1. Poster kunstenaar - Voor sommige mensen, kunnen posters die niet zijn gemaakt door de uitstekende affiche kunstenaars niet worden beschouwd als vintage posters. Hoewel dit is zeer zeldzaam, sommige mensen kijken voor deze factor. Dat is de reden waarom affiches gemaakt door Henri de Toulouse-Lautrec, Jean Paleologue, AM Cassandre, Leonetto Cappiello, Alphonse Mucha, Jules Cheret, en andere vroege poster kunstenaars zijn de enige overwogen vintage posters.
  2. Originaliteit - Dit is een zeer belangrijke overweging voor filmposters, omdat heruitgeven is heel gebruikelijk in films. Dat is de reden waarom posters zonder een merk gelijkaardig aan "R78" worden beschouwd als meer vintage. Dit teken betekent dat de poster werd heruitgegeven in 1978.
  3. Leeftijd - Eigenlijk is de ouder een poster is, des te meer vintage het wordt. Het is geen wonder waarom affiches die bewaard zijn gebleven de Tweede Wereldoorlog kan duurder zijn dan affiches gemaakt in de jaren '60 of '70.
  4. Zeldzaamheid - Vintage posters meer vintage als ze zijn zeldzaam. Zo worden de Tweede Wereldoorlog propaganda-affiches beschouwd als minder vintage dan posters van korte films in de jaren '50 of '60. Dit komt omdat de voormalige heeft veel exemplaren in omloop, terwijl korte film posters hebben min of meer vijf exemplaren in omloop.
  5. Voorwaarde - Hoe beter de conditie van de poster, de meer uitstekende het wordt. Zo zal een 1950 film poster die eruit ziet als nieuw zijn meer waard dan een film poster van dezelfde leeftijd die eruit ziet alsof het is uit de jaren 1930. Ook bij het zoeken naar vintage posters te koop, zorg ervoor om te controleren of er gaten, foxing of schade op de poster. Hoe meer schade het heeft, hoe kleiner de waarde die het bezit.

Eigenlijk kan elke oude affiches zijn vintage print

Eigenlijk kan elke oude affiches zijn vintage print, zolang deze zijn zeldzaam, oud en origineel. Hoewel mensen altijd gaan voor vintage rock affiches en muziek posters, kunnen andere ingelijste posters nog steeds zo mooi en waardevol. Trouwens, het is de kunst van de schoonheid die de meeste zaken - haar leeftijd, conditie, originaliteit en zeldzaamheid zijn slechts van secundair belang.